sub-slider

70 25 88 18

Aut. VVS installatør & Aut. Kloakmester

Faskine – Autoriseret kloakmester i Virum

Brdr. Thaning VVS og Kloak kan som autoriseret kloakmester hjælpe dig med at etablere en regnvandsfaskine til at lede vandet bort. Når du etablerer en faskine, behøver du ikke koble afløbet til kloaknettet, derved kan du spare den udgift. Der er dog behov for egnede jordbundsforhold.

Med en faskine øger du dannelsen af grundvand, samtidig med at du reducerer belastningen på kloaksystemet.

Hvad er en faskine?

En faskine er en udhuling i jorden. Denne udhuling fyldes op med eksempelvis sten, som regnvandet ledes hen til. Hulrummet opbevarer regnvandet og lader det lige så stille synke ned i jorden. På denne måde fører man regnvandet udenom kloaksystemet, så det ikke bliver overbelastet.

Flere kommuner stiller i dag krav til, at der skal etableres en faskine ved nye boligbyggerier. Dette gør de netop for at undgå at overbelaste kloaksystemet. Når man har etableret faskinen, skal man sørge for at etablere afløbsrør, som fører regnvandet ned i faskinen. Herudover skal der etableres et sandfang. Dette gøres så faskinen ikke risikerer at blive tilstoppet af diverse former for skidt.

Hvorfor etablere en regnvandsfaskine?

  • Hvis dit kloaksystem ikke er tilstrækkeligt ved skybrud og kraftig regn
  • For at lede regnvandet bort fra taget på en tilbygning
  • For at lede vandet væk ved nybyggeri af sommerhus eller nybyggeri i sommerhusområde
  • For at skåne miljøet (den hjælper med at holde grundvandet rent)

Der er dog også ulemper ved en faskine. Den kræver oftere vedligeholdelse, hvorfor man naturligvis jævnligt skal sørge for at tjekke den og de steder, den er tilkoblet via afløbsrør.

Hvordan vedligeholdes en faskine?

En faskine er ganske simpel at vedligeholde. Du skal sørge for at vedligeholde tag og tagrender. Det skal gøres, så der ikke løber en masse unødigt skidt ned til faskinen. Er den koblet til andet end dit tag og tagrende, skal det, som den er tilkoblet, ligeledes holdes rent for at undgå skidt.

Du skal naturligvis også sørge for at holde øje med afløbsrørene. De må ikke være fyldt med skidt eller være gået i stykker. Det sidste du skal holde øje med er sandfanget. Det skal holdes frit for skidt og møg. En god tommelfingerregel er at tjekke begge ting minimum én gang om året.

Vi har mange års erfaring som autoriseret kloakmester og er medlem af Danske Kloakmestres garantiordning. Det betyder, at du er forsikret med op til
50.000 kr, hvis uheldet skulle være ude.

Ved du ikke, om en regnvandsfaskine er den optimale løsning på dit problem? Så er du velkommen til at ringe på 70 25 88 18 og få vores professionelle rådgivning omkring, hvordan vi bedst løser din udfordring.

Kontakt os

Forside » Faskiner